fbpx
  • Ma. - Vr. 09:00 - 17:00 - Za. 09:00 - 16:00
  • Rijksstraatweg 97 - Twello
  • 0571-298443

Kawasaki occasions

Niet gevonden wat je zocht?

Een groot deel van ons aanbod vind u op de website; mocht er niet bij staan wat u zoekt, neem dan vrijblijvend contact met ons op met de gegevens van hetgeen u zoekt. Wij hebben constant nieuwe aanvoer en wie weet kunnen wij u helpen bij uw zoektocht.

Kawasaki Heavy Industries Ltd.

Kawasaki Heavy Industries Ltd. is een bedrijf opgericht door Shozo Kawasaki in 1878. Het bedrijf hield zich in het begin bezig met het bouwen van schepen. In de tientallen jaren die hierop volgen worden meer en meer bedrijven overgenomen en vallen daarmee binnen het Kawasaki Heavy Industries Ltd. concern. Tegenwoordig houdt het bedrijf zich bezig met bijvoorbeeld robots voor de industrie, satellieten, bussen, treinen, vrachtwagens en vliegtuigen. De vliegtuigtak is een belangrijk deel en tegenwoordig ontwikkeld het onderdelen voor de grote vliegtuigbouwers als Boeing en Embraer.

Toen de vliegtuigtak van Kawasaki in 1949 zocht naar nieuwe markten waar het bedrijf op in kon spelen, kreeg het lucht van de motorfietsindustrie. Naar aanleiding daarvan bracht het bedrijf hun eerste motorfiets uit, een 154cc-kopklepper.

In het jaar 1954 begon de motorfietsafdeling 58cc tweetakt motorblokken te leveren aan, en in de naam van Meihatsu. Meihatsu was het bedrijf onder wiens naam Kawasaki motorfietsen produceerde, in 1961 nam Kawasaki dit bedrijf officieel over en vanaf 1962 werden de motoren ook echt onder diens naam uitgebracht. In 1964 volgde de overname van Meguro, een motorfietsfabrikant die (net als Kawasaki) vooral Europese motoren namaakte.

Het namaken van Europese motorfietsen betekende het begin van het grote succes van Kawasaki. Het eerste grote succes werd geboekt met de Kawasaki W1 met een 650cc motor, een duplicaat van de Britse BSA A7. Hierna volgde tot op de dag van vandaag nog vele bekende en zeer gewaardeerde modellen. Met deze successen werd Kawasaki al snel 1 van de 4 grote Japanse top-motormerken.

Kawasaki heeft op alle niveaus van motorsport meegespeeld en speelt nog steeds mee in sommige klassen. Hieronder bijvoorbeeld de World Superbike, hierin behaalde Kawasaki in de laatste 5 jaar 9 top 3 resultaten in het eindklassement waarvan 4 wereldkampioenschappen, 2 zilveren medailles en 2 bronzen. De laatste 3 achtereenvolgende jaren is Kawasaki hier wereldkampioen en ook het huidige jaar staat Kawasaki stipt op nummer 1.

©2018 Leerkes Motofun, op dit artikel rust copyright.
Auteur: Bas Berends